Sunday, October 9, 2011

hai

assalamualaikum sume. lame xbukak blog ni. dah berhabuk ni. achoom!!!! bersin aq. aq nk tahu korg ok ke x ni????? aq benci sorg pompuan ni. dye suruh aq xnak kawan ngan kawan dye sebab dye xsuke ex dye kawan ngan dye. whats the problem?. i know i man. so? why? i hate its ok . arggggghhhhhhhhh! shut up girls. i don't know u anymore now since you're my ex. aq tahu la aq ex ko tapi lepaskan saje ok. jgn besar2kan hal ni ok.

Wednesday, June 15, 2011

hye

hye sume. lame xjenguk2 blog ni. sori erk sebab xjenguk2 and wat new post kat sini. nk tahu x. hari ni aq dapat awek baru. okay la gak. namenye arissa arabella. dye ni kire okay sgt la. dye ni xcun sgt tapi okay bg aq. aq kenal dye pown dalam imvu. kitowg chat2 lepas uh dye nk pilih pakwe dye. aq cakap je la kat dye. leh x saya jadi? lepas tu. ok la. cam ni je la. hehe . xde idea nk cakap. aq xbangga2 sgt. aq just nk bgtahu je

Sunday, June 5, 2011

melaka

assalamualaikum sume. dah lame aq xjenguk2 blog aq ni. sori erk sebab wat korang tunggu lame2. aq ni nk citer pengalaman aq dari rumah sampai melaka. aq rase perjalanan dari kl ke melake lebih kurang 3 jam. dalam perjalanan tu, kire2 skg ni dah kul 2. kitowg carik masjid untuk sembahyang jamak. dah jamak, teruskan perjalanan sampai ayer keroh. dah la lame berape jam nk sampai ayer keroh uh. dalam 2 jam kowt baru sampai. sambil kelaparan pulak tu. hehe. dah sampai cube teke ape kitowg wat? kitowg g zoo melaka la. haiwannye memang gempak berbanding zoo negara. kalo nk ngok gambarnye, ngok kat fb aq la. aq malas nk upload gambar kat blog. banyak haiwan yang xpernah jumpe. kebanyakannye monyet. berapa spesies la kat situ. yang aq paling benci ialah kuda jantan yang telanjang sampai TERtengok ia punye kemaluan. kalo nk ngok, cube ngok album dalam fb aq. ade. dalam 40 minit kowt kitowg ade kat zoo. lepas uh, carik homestay nk tinggal. aq ngan family aq amiek satu malam je sebab banyak lagi tempat nk g and isnin bapak aq dah keje. sebab tu la balek awal. dah sampai homestay ok lagi tapi nk carik pown susah. rupenye kene ngok kat kunci yang tertera "crystal tower". ade diamond tower ngan emerald tower. aq carik je and dapat gak jumpe. tu pown tanye pak gat yang ade kat situ. dah sampai kat dalam rumah homestay uh, nampak je kolam terus salin pakaian mandi and pergi mandi kat situ. dalam gak. kalo aq berdiri mcm biase, dalam kolam uh dalamtinggi aq je. aq pown jengket2 kaki aq nk jalan. tapi lambat. aq berenang je la. lagi cepat. hehe. dalam satu jam aq ngan adik2 aq mandi lepas uh nek. malam uh lepas maghrib, aq ngan family g round2 kota melaka. jumpe menara taming sari tapi ramai gile waktu malam ngan waktu operasi kat situ nk tutup dah. so, kitowg g la beli mcdonald kat dataran pahlawan. ade chipmunk kat situ. aq testing la beli megamac. adek aq amek double mcchicken. adek aq lagi satu beli mega mac. bapak aq amek big mac je sebab xlarat nk makan saiz besar.haha. mak aq amek big n tasty. aq xtahu la mcm mane rasenye. lepas uh, beli 2 kopi and 3 milo. malas nk beli tempat len sebab situ sume jalan sehala je. dah balek kat homestay lepas makan aq ngan adek aq tido kat bilik yang dah jadi kutub utara. sejuk galer. antara 12 malam hingga kol 7 pagi, lebih kurang 3 kali aq bgun amik selimut. sejuk gile. aq malas nk ejas2 ekon uh. dah bgun pagi uh, beku seluruh anggota badan aq. nk mandi heater tapi same sejuk. xgune punye heater. tahan je waktu mandi uh. yang paling aq benci sekali waktu melabur. dah hbis melabur tapi xde paip pown. hurmm. terpakse beristinjak ngan tisu. benci. benci. benci. kitowg checkout dari homestay sebab nk lawat banyak tempas lagi. dah checkout tu, g sarapan kat kedai mamak uh, waktu makan plak ade orang berarak wat kempen "bebas asap rokok". aq dah ok dah ngok diorang bersemangat tapi tetibe je ade dua org dari perarakan tu datang kat kaunter mamamk beli sekotak rokok. aq nk lempang je muke diorang. dah makan uh, aq ngan dua lagi adek aq nek taming sari. parents aq nk dating kat dalam beca. bes gak menara taming sari uh. dalam 7 minit. nek 1 minit. pusing kat atas 5 minit. turun 1 minit. ketinggiannye leh tahan la. lepas nek taming sari tu, kitowang jalan2 kat kota melaka. bes gak. banyak pemandangan cantek. adek aq sua orang uh nek basikal yang kayuh kat depan. aq malas nak nek. wat malu je. lepas uh, nek la bot river cruise. pemandangannye cantek tapi airnye kotor. banyak daun and sampah. 40 minit perjalanan menaiki bot uh. ade banyak lukisan kat bangunan. unik sgt. cantek. lepas nek bot uh, kitowg kecuali bapak aq g spa urut ikan. aq letak kat kolam ikan kecik. ok siket tapi bile letak je dalam kolam ikan besar siket, dah geli galer. aq tahan je. bes. 15 minit untuk RM10. bes gak. bek untuk kesihatan kaki. lepas uh, kitowg beli la kerepek kat situ. 3 untuk RM10. banyak gak la beli. lepas uh, kitowg g nek kete nk g pantai klebang nk makan ikan bakar. tapi dukacitanya, ikan bakar bukak MALAM!!!!! sabo je la. sume ikan bakar bukak malam. tapi nk wat camne. at least dah tahu tempatnye. senang siket. lepas uh, kitowang carik masjid dulu nk sembahyang zohor. lepas semayang, kitowng g la taman buaya kat sebelah zoo melaka. bes la gak. banyak la jenis buaya kat situ. antaranya buaya kontot, buaya bongkok and mcm2 lagi. bes. kitowg g kedai2 yang ade kat sebelah taman buaya. ni lah part paling best. nek kete 3 lap mcm org gile. aq jadi pemandu and adik aq sorg jadi penumpang. adek aq dah takot tapi memang BES gile bile nek. macam kete. kalo nk amek lesen kete, senang siket. xyah nk practice. petik jari je dah dapat lesen. lepas uh balek kl tapi g dulu kampung baru. makan seafood. sedap. waktu aq makan, aq rase mcm ade org usik peha aq. tibe2 aq ngok kucing ngan kelaparan. aq pown bagi kat kucing tu sebab dye pandai wat muke kesian kat depan aq. comel. lepas tu, kitowng pown balek umah. sume tido. aq sorang je xtido lagi. nk upload gambar ke fb and nk tulis blog. hehe. bye

Sunday, May 22, 2011

sedihnye!!!

assalamualaikum sume. aq ni minx maaf byk2 kalo aq xjenguk2 blog. aq ni ngan sedih ni. aq dah clash ngan dye. aq rase putus adalah perkataan paling sesuai kalo skandal. dye selalau kaitkan aq ngan aina. aq xtahu ape yang ade dalam hati dye. tapi bile aq bagi bunga kat dye sebagai tanda perpisahan, aq xtahu dye still simpan atau pown buang sebab bile aq tanye dye, dye kate "wat ape nk buang?". aq xtahu la dye buang ke x bunga tu. tadi aq kol dye and minx gambar and dye kat "bukanke kite dah clash? wat pe nk gambar?" tu je. hurmm. aq nk simpan gambar dye pown xleh. sedey2.

Monday, May 16, 2011

pindah???

nape plak dye nk pindah?bertambah sunyi lah aq.tapi taon depan.bukannye lame tapi mcm sekejap je.plees la.tahu la nk hirup udara baru.tapi bawak la aq sekali. aq sangat mencintaimu sayang. i love you.......... aq cakap ni untuk budak yang aq terlalu syg iaitu nur ......................................roslan

Sunday, May 8, 2011

minx maaf

aq tahu aq menyukai kamu dari dulu tapi hatiku telah beralih kepada yeng len. aq harap ko faham. minx maaf. aq rase semakin lame semakin jauh cinta kamu pade ku. aq rase ini la jalan terbaik bg kite berdua. aq harap kamu faham situasi kite skg ni. aq tahu kamu happy di luar tapi sedih di dalam. sowi99999999999999999 banyak banyak.

Tuesday, May 3, 2011

bersabar

aq ngah tunggu dye sampai pmr. lepas uh, ade plak ayen ngah relationship ngan perempuan cantek. namenye ape ntah. tapi bile aq ngok je awek ayen uh, aq teringatkan dye. bagi aq, tiade sape yang setanding ngan dye. aq memang xleh tinggalkan dye. aq dah berjanji yang aq xakan carik len sampai pmr kerna aq sangat mencintainya. dye memang perempuan yang xleh aq tinggalkan. satu hari nanti, aq akan berikan hadiah yang paling kamu suka and xpernah dapat dari sesiapw pown. PERCAYALAH!!!!!!

sepak kang!!!!

aq memang xsuke la kalo org pakse org wat bende yang orang memang xdapat buat. seperti suroh(pakse) org men kat luar. dah mak aq xkasi men kat luar, xyah la. org xde kredit nk kol, dye nk amek pulak fon dye suroh kol mak aq. sabar je. kalo org dah xnk men kat luar tu, xyah la ajak lagi. macam nk tumbuk2 je dy ni. hurmmmmm.

Friday, April 29, 2011

dah buka!!!

yeay. tgn aq dah bukak pown dari balutan keras uh. waktu nk bukak uh doktor tu gune mesin gergaji uh nk bukak balutan keras.menakutkan dowh. aq takod terkena tgn aq je. seram aq dibuatye. aq ingat sekali je, rupenye atas ngan bawah nk kene gergaji. haish..... takod gile beb. bunyi pown menakutkan. bergegar nk menggigil aq bile dibuatnye. tapi bile dah bukak balutan ni, aq tetibe rase sikit sakit waktu nk gerakkan tgn. taapi bile ngok tgn aq, byak sgt daki. aq dah bersihkan sikit kat hospital tu. tapi aq dah bersihkan sepenuhnye kat umah aq. hehe. xsempat pown aq nk on9. ade berita terbaru. artis 3c lelaki, daus. haha.dye blo je bile org panggil daus "artis". haha. memang citer benar.

Thursday, April 28, 2011

pwtc

haha. mula2 aq nk g cabut balut dari tgn aq ni tapi doktor kate besok. so, mak aq bg la aq g pwtc ngan dak 3c. bile sampai pwtc, kitowg jenguk2 je kat situ. lepas uh, kitowg jumpe adi putra, budak yang pandai math tu. wktu kitowg kat situ, ade penyanyi lagu "semangat yang hilang" ngan "bunga angkasa". ade artis baru 3c. namenye daus. haha. bile nyanyi lagu "bunga angkasa", dye tarik suara kuat2 dowh tapi xkuar dah. haha. tapi bes la gak ade dua artis kat 3c. haha. lelaki ade pompuan pown ade. hehe. lepas uh, tetibe perut aq memulas. aq carik tandas, dah jumpe tapi cube teke ape yang aq jumpe? xde paip dan ade tisu je. tandas tu nk suruh aq beristinjak ke. ape lg. tahan je la. kitowg jalan2 dalam uh. ade dewan yang labelnye perlis. kitowg masuk tapi sebelum uh ade roda putaran. aq putar dapat nombor 6 yang tertera "bina ayat". aq masuk aq cakap kat org uh yang aq nombor 6. dye bagi perkatan " humanisme". dye suroh aq bina 3 perkataan dari perkataan uh. aq jawab "masin","manis","sami". hehe.senang je. makcik uh bg aq kad and dye suruh aq claim kat urusetia nk dapat hadiah. aq claim dapat penanda buku bermagnet. lepas uh. aq masuk dewan novel. aq masuk and aq dapat la biskut kacang. boleh la wat alas perut tapi takot nk makan. waktu uh aq ngah sakit perut. tahan sakit lagi. ape lagi. aq ajak la diowg g the mall walaupun kat luar uh hujan lebat. dah sampai carik la tandas. dah jumpe and aq dah melabur saham aq kat situ. hehe. tahu2 je la. lepas uh kitowg dak lelaki g kf carik pompuan. kitowg dah sampai je, diowang dah hbis makan. blo plak aq. azidah pergi order nasi ayam kat chicken rice shop. sabo je la. kitowg pown balek la dalam kol 5.45. waktu keretapi nk ke segambut tengah uh, sesak sgt. sampai kene tolak org dalam tu. amir kate " padat maksimum". haha. kitowg dalam tren tu doa je xde org kentut dalam tren uh sebab kalo terlepas, memang berBAU. hehe. kitowg doa je cepat sampai kat ktm segambut sebab nk udara segar. bile pintu ktm uh dah terbuka, kitowg cepat2 kuar. bile dah kuar uh, ok dah. dah xlemas dah. aq sampai umah dalam kol 6.20. hehe.

Wednesday, April 27, 2011

percaye la

hurmmmm. percaye la cakap aq yang aq memang mencintaimu sampai bile kerna kamu berbeza dari yang le. aq memang mengagumi sikap ko dan aq akan menerima kamu seadenye sebab tiade makhluk allah yang memang sempurna, setiap makhluk allah mesti lebih kurang ade 1 kelemahan

Tuesday, April 26, 2011

ok x?


gempak x baju kelas 3c?
mesti bes
tapi iman kate design ni dah melanggar peraturan bju ni
iman kate nk kene design balek baju ni. 
sedeynye. 
dah penat2 cadang tapi kene tolak?
sabo je la (bak kate citer hantu kak limoh).
tapi jgn risau.
kitowg design mesti lagi hebat dari ni.
percayalah!!!

hahahahahahah

haha. ade satu citer yang aq nk kongsi kan kat korg. xnk dengar sudah. semalam bapak aq beli la skittles kat kedai uh. lepas uh aq xpernah rase bende uh. aq testing la makan walaupown kecik je tapi tibe2 aq rase masam gile kat mulut aq. aq xkeluarkan balek dari mulut aq. aq tahan je la lepas tu aq kunyah cepat2. aq bertanding la ngan adek aq makan skittles 8 sekaligus. bile aq makan, aq tahan la sebab masam. muka aq dah nk mengecut dah sebab masam. adek aq sampai terkeluar air liur dalam mulut dye. hahahah. lawak. lepas uh kunyah cepat2 and minum air kosong cepat. haha

Monday, April 25, 2011

habis

alhamdulillah dah habis gak aq bace novel "Hanya Kite Berdua". aq nk citer kat sini tapi panjang sgt la. sori erk. tapi memang best citenye, cite ni pasal percintaan dua orang manusia ni. namenye najla ngan adil. lepas tu adil menghilangkan diri, najla berkahwin dengan danni plak. lepas tu danni mati and adil pula mengahwini najla. nk tahu cite secara terperincinya, mcj la aq. hehe

Sunday, April 24, 2011

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

kite ni kapel selame seminggu je. tapi lepas tu, clash. pleez. jgn la clash ngan aq. aq nk kite bersama balek. aq sangat merindui kisah sewaktu kite kapel. aq sangat mencintaimu sekali syg. pleez. maafkanlah segala kesalahan yang aq telah buat kepadamu. aq akan buat ape je untuk mendapatkan balek cintamu, I really love you, Amani.aq xpeduli dengan ape yang orang kate tapi aq akan selalu menjagamu

yeay

yeye. hampir sebulan aq nk bende fiber kat tgn aq ni. sukenye. hari khamis ni petang aq pergi la kat damai hosiptal untuk membukanye. mesti banyak daki. mesti la banyak. xkan siket kowt. aq bersihkanlah daki2 kat tgn aq ni. nanti aq xtahu lepas bukak ni leh men gem lasak lagi ke x. xpe. at least tgn aq nanti dah sembuh.

first time!!

weyh. aq ni first time uh baca novel. awek aq yang suroh bace. so aq bace la. tajuk buku novel uh "Hanya Kita Berdua". bes la gak novel ni. ni pasal najla ngan danni. tapi aq belom habis bace. baru 3/4 bace. kalo dah hbis bace, aq post la kat sini.

rindu

assalamualaikum semua.jawab la salam. berdosa tau.hehe. jgn marah.sabar itu separuh dari iman.  dah lame aq xpost kat sini. tulang retak la dikatakan. hee. sebenarnye xde idea nk post kat sini. aq ni ok se. sehad walafiat pulak tu. hihi. jgn risau. aq rase dalam satu hari aq leh post kat blog ni dalam 4 kali atau lebih kot. ikowt mood la

Friday, April 15, 2011

hmmm

nape dye wat kat aq mcm ni?
ape salah aq?
aq rase aq xwat pape pown salah
tapi nape cepat sangat wat keputusan
aq baru nk memahami diri ko
tapi ko wat aq mcm ni
nape?!

Thursday, March 31, 2011

aduhh

ala
tgn kiri aq ni retak arh
naseb bek dye x simen
kalo simen mesti saket
bulan ni siket je yg aq post...
aq pown xtahu nk wat pe

Sunday, March 20, 2011

alahai

alahai!!!! nape hatiku berdebar setelah berjumpa ngan dye. berdegup kencang jantung aq dibuatnye. dah la dye memang cantik bagi aq. jumpe plak tu. aduh!!! jiwang gile aq ni. hehe

HEHE!!!

ni lah gambar aq waktu aq on9. mesti muke macam ni sedih pon mcm ni. marah pon muke aq mcm ni. aq pon xtahu. memang mcm ni aq kot. aq xtahulah gambar ni hensem ke x? ok bg aq kalo kat sume org, ok ke gambar aq? hihi.

Thursday, March 17, 2011

penat!!!

alahai. penatnye balik dari pn. 22 org dari 34 orang dalam kelas aq setuju g pn.tapi, bile dah sampai je kat pn sume org mcm ayam masuk kampung. sume bende dye nk kecoh. aq pon xfaham sume diorang ckap. tujuan kitowg g pn untuk cari bahan unatuk folio sejarah. sume bahan dah jumpe tapi mesin fotostatnye pulak rosak. kene jugak g tingkat len tapi buku tu ramai org gune. ade satu tingkat ni ade mesin fotostat. tapi ramai sgt ngah gune mesin fotostat tu. lagipon kene beli kad fotokopi kalo nk fotostat. RM19 untuk satu kad and for 200 helai je. beza RM1 je. lepas tu sume lelaki kecuali ketua kelas g bla la. dah xde pape nk wat kat sane. asyik g cafe cafe cafe. bile aq bengang, aq g la perpustakaan kanak2. ngok lah tv jap. citer mr.bean plak tu. kitowg bla kol 1.30 tengahari, kitowg g sogo jap g smayang. lepas tu kitowg makan kat tempat kat tepi sogo yang kitowg selalu makan. kitowg g tingkat 8 nk men gem token jap, men token sampai xsedar kol 4.30. kitowg semayang asar la dulu.  jgn salah faham, aq semayang zohor dulu sebelum men gem token. lepas semayang asar, kitowg balek la ke rumah. kitowg beli keropok lekor. lepas tu kitowg balek nek ktm. ni cadangan kawam la. aq rase lebih bek nk bas sebb cepat dapat. bas tu leh sampai umah masing2. kalo nk ktm, sampai ktm segambut jewp. lepaz tu jalan kaki. hujan plak tu. and sampailah umah. beginilah jalan citer aq. aq cadang nk on9 sampai kol 5 pagi tapi dah ngantok sgt. nk wat camne an. TIDO lah ape lagi. hihi.

Tuesday, March 1, 2011

aq memang minat sangat!!!!!!









al-kisah.
aq ni memang suke sangat citer spongebob ni
dye memang comel terutamanye patrick!
dye dah la montel
comel plak tu
rase macam nk picit2 je muke dye
haish!!!!
tapi aq memang xketinggalan kalo cite ni kol 5
sebab citer ni memang best sangat bagi aq

??????????????????

adakah dye betol2 cintakan aq?
ataupun dye men2?
aq memang xpasti,
tapi dah dua kali dye kapel ngan aq.
yang first2 tu memang xjadi,
kitowang clash.
yang 2nd ni,
adakah dye betol2 serius kapel ngan aq???

Monday, February 21, 2011

renung-renungkanlah

10 petanda dia jodoh kite
Firman Allah SWT, bermaksud "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (Surah Muhammad, ayat 7)



Gunakan seluruh pancaindera



Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?



Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.



1.Bersahaja



Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.



2.Senang bersama



Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.



3.Terima kita seadanya



Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.



4.Sentiasa jujur



Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.



5.Percaya Mempercayai



Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.



6.Senang Bekerjasama



Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?



7.Memahami diri kita



Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.



8.Tampilkan kelemahan



Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.



9.Kata hati



Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.



10.Solat Istikharah dan Tawakkal



Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.

Friday, February 18, 2011

merentas desa

yeye
esok merntas desa
bagos la.
dapat jugak aq buktikan kelajuan aq waktu tu.
tapi jauh gak la
7 kilometer untuk lelaki
5 kilometer untuk pompuan.
xpe2
aq akan masuk ranking ke-50

math

aess!!!!!math susah giler la. macam nk mati je. dah la kene perah otak nk dapatkan jawapan. minx2 la aq dapat A untuk math intervensi kali ni. amin

Monday, February 14, 2011

NAPE!!!!!

Nape lah internet aq problem ni ha??!!!!! kejap2 connect, kejap2 putus. aduhai, macam mane ni? ape yang aq patut buat????

salamat menyambut maulidur rasul

hai semua. selamat menyambut maulidur rasul. tadi aq pergi kat masjid sultan zainal abidin waktu pagi. pergh!!!! ramai galer orang islam kat situ. xterkira aq buatnye tadi. fuhh!!!! penatnye tadi

aah!!!

aduhai!!! susahnye ujian intervensi 1 ni. yang paling susah sekali bm kertas dua la... hari rabu plak ade ujian bi. nk kene ulangkaji dari form 1 and form 2. kene perah otak la jawabnye

Saturday, February 12, 2011

sori!!!!

wei. aq minx maaf sgt2 sebab x dapat on kol 5. 30. aq tertido. pleeezzzzzzzz, maafkan aq. adakan kamu maafkan aq??

mengapa hatiku berdebar apabila berada dekat ngan permpuan?

Semakin ku rasakan pasti
Curiga semakin menghunus
Semakin dekat
Semakin jauh

Dalam getar hati
Ku rasakan
Ada getar rasa
Sukar ditafsirkan

Kini aku harus belajar
Belajar menerima
Belajar di mana tempatku
Belajar untuk menjadi faham

Maaf bila getar hati ini
Selalu membikin gundah
Lalu mentafsir salah telahan
Menjadikan curiga semakin bertahta

miss u!!

I am missing you
i am regret i am excited to leave you before
I am really miss you right now
Deep inside my heart

?????
I really miss you
I miss to capture your beautiful view
Yes I do miss you

nape xley tido??

nape aq xley tido erk????? susah la nk pejamkan mata. nk tido mesti rasa x ngantok. tolong bantu saye erk. pleeeeeeezzzzzzzzzz!!!!!!!!!! i need to sleep

intervensi 1 for pmr!!!!

aaaaaahhhhhhhhhh!!!!!!!!!!! isnin ni dah intervensi 1. dah la banyak kene ulangkaji. susah la nk on9 kang nanti. hari ni nk perah otak bace semua buku untuk exam ni. hmm....... bulan 9 pulak nk pmr. cepatnye mase skg ni. ermmmm

lame x bukak blogger

haish..... lame x bukak blogger ni dah berhabuk blogger aq. aduh2. lagipon blogger ni mane boleh berhabuk. haha. giler la aq ni. hihihihi

Friday, January 28, 2011

lms geo

cikgu kitowang ade wat lms geografi untuk dak2 fom 3
aq baru je tukar password
hehehe
tapi kene masukkan enrolment key la
payah2
xpe
http://sejaya.edu.my/sejayaLMS/

banyaknye homework

aduhai!!!!
banyaknye keje skola cuti ni
BM:komsas,ringkasan karangan,tatabahasa.plbs
MT:kertas yg ckg bg.
SN:nota bab 4(sampai 4.8 cukop)dan latihan dlm kertas yg cikgu bg.
BI:plbs.AG:nota saidatina sume t,hafal pafa.
PJK:Powerpoint presentation groupwork
SJ:nota bab 2,latihan(kertas yg cikgu bagi)
GEO:LMS sejaya(www.sejaya.edu.my)
KH(dgn cikgu che mah):4.2(3)
SVK:kerjaya pilihan
tapi ni untuk kebaikan aq gak
sebab nk amik pmr taon ni
xpe2
kite kena belajar bersungguh sungguh tau
hehe

my blogger is under contruction


 




 under constuction